Första KRAV-märkta knäckebrödet för foodservice

Många kommuner och restauranger strävar efter att öka den kravmärkta andelen livsmedel i sina matsalar runt om i landet. Som ett svar på detta lanserar nu Lantmännen Cerealia Finn Crisp Organic, det första KRAV-märkta knäckebrödet för foodservice i Sverige.

Finn Crisp Organic finns i två KRAV-märkta varianter, KRAV vs EUekoEkologisk Surdeg och Ekologisk Original.  Båda är bakade på 100 % fullkorn enligt finska baktraditioner och de är fria från mjölk, soja och ägg. Nyheten gör att restauranger och storkök på ett billigt och enkelt sätt kan öka andelen kravmärkta produkter, något som efterfrågas framför allt i den offentliga sektorn.

- Idag strävar många kommuner, skolor och hotell efter att bli KRAV-certifierade och vi ser detta som en viktig lansering för att få fler att nå det målet. Just mot foodservice är vi det första KRAV-märkta knäckebrödet, tidigare har det endast funnits EU-ekologiskt, säger Hanna Bertilsson, produktchef kolonialt, Lantmännen Cerealia.

Finn Crisp Ekologisk Original
- KRAV-märkt Original med mild och klassisk smak som passar alla. Bakat på 100 % fullkorn och nyckelhålsmärkt.

Finn Crisp Ekologisk Surdeg
- Ett KRAV-märkt surdegsknäcke med härligt rustik smak, toppat med rågflingor. Bakat på 100 % fullkorn och nyckelhålsmärkt.

  

Dela:  
  • Axa
  • Nordmills
  • Kungsörnen
  • GoGreen
  • Finn Crisp
  • GOOH
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng