Gröt är fantastiskt!

Gröt är verkligen fantastiskt! Det är billiga råvaror som mättar, den kan serveras varm eller kall, som frukost, dessert eller mellanmål. Gröt är lätt och snabbt att laga och kan även tillagas i stora portioner i ugnen. Hur många livsmedel kan konkurrera med det?

Den 10 oktober firar vi Grötens Dag så passa på att köpa hem och prova någon av våra nyheter då. Läs mer om dessa nedan och låt dig även inspireras av ett grötrecept.Nyheter gryn aug-2017

NYHETER

Glutenfria Havregryn 5 kg 
Vecka 33 lanserar vi Glutenfria Havregryn i en 5-kilos påse. Havregryn av ren havre, ångpreparerade och valsade. Vi har den enda storköksförpackningen på marknaden.
Läs mer om Glutenfria Havregryn

Havregryn EKO blir KRAV 
Våra Havregryn EKO, 5 kg, blir nu KRAV-märkta. KRAV betyder bl a att grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel och att bonden får en bättre arbetsmiljö.
Läs mer om Havregryn EKO KRAV

Mannagryn KRAV 1 kg
Mannagrynen är samma klassiska produkt som tidigare men nu i en mer behändig storlek. Grynen är både Ekologiska och KRAV-märkta.
Läs mer om Mannagryn KRAV

Grahamsgryn 900 g
Även Grahamsgrynen har bytt förpackningsstorlek men grynen är samma fina produkt som tidigare, producerade av svenskt vete.
Läs mer om Grahamsgryn

GRÖTRECEPT

Gröt är allt annat än tråkigt! Prova manna- & havregrynsgröt med kvarggrädde, hallon och blåbär. Just detta recept passar lika bra till frukost som till ett mellanmål på konferensen. Miljöbild recet manna-havregrot

Ingredienser till 10 portioner
200 g AXA Mannagryn KRAV
16 dl GoGreen Havredryck
400 g hallon & blåbär
160 g AXA Havregryn
120 g socker
10 g salt

1 dl grädde
100 g kvarg
Skal från 2 citroner
Florsocker för pudring

Gör så här:
Koka upp havredryck, socker, salt och bär. Tillsätt mannagryn och låt koka på svag värme i ca. 4 minuter. Tillsätt havregrynen och låt koka ytterligare ca. 2 minuter. Vispa grädde och kvarg var för sig, blanda sedan dessa tillsammans med det rivna skalet från citronen. Servera gröten varm eller kall med pudrat florsocker.

 

Dela:  
  • Nordmills
  • Finn Crisp
  • Axa
  • GOOH
  • GoGreen
  • Kungsörnen
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng