Kungsörnen presenterar stolt: Världens första svenska pasta gjord på 100% durumvete från Gotland

Efter 16 års testodling är vi mycket stolta över att kunna presentera den första svenska pastan gjord på 100 % durumvete från Gotland.

 
Det är Gotlands kalkrika jord och många soltimmar som har gett lantbrukarna rätt förutsättningar att skörda durumvete med hög proteinkvalitet. Det gör att vår pasta blir en god trotjänare i köket eftersom den tål både varmhållning och dubbelkokning utan att förlora vare sig smak eller spänst.

Pastan är producerad i Järna, Skandinaviens enda pastafabrik och durumsorten är Rosadur, en sort som har de kvalitativa egenskaper som gör detta durumvete mest lämpad för pastatillverkning.

Fusilli och Penne

Vår unika gotlandspasta finns i två varianter, Fusilli och Penne, som båda har en rustik karaktär och perfekt tuggmotstånd.

Läs mer om produkterna:

Svensk durumpasta, förpackningsbildFusilli, svenskt durum - artikelnr: 142099
Nettovikt: 5,5kg/kartong

Penne, svenskt durum - artikelnr: 142100
Nettovikt: 6kg/kartong

 

Därför borde Gotland stavas Gottland igen

Det kommer mycket gott från Gotland. Det senaste beviset är att några väldigt passionerade gotländska bönder lyckats odla fram högkvalitativt durumvete som ger en pasta med härlig spänst. Därför vill vi häva regeringsbeslutet som fattades på 1920-talet om att Gotland bara skulle stavas Gotland och inte Gottland.

Dela:  
  • Axa
  • Kungsörnen
  • Finn Crisp
  • GOOH
  • Nordmills
  • GoGreen
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng