Niclas bakar Sveriges bästa pizza med Kungsörnens Kärnvetemjöl

Niclas Lundevall är köksmästare på Restaurang Asplund i Solna och vann 2016 års upplaga av Pizza-SM med sin omtalade ”torskpizza”. Vi begav oss till Restaurang Asplund för att prova vinnarpizzan och få prata pizzamjöl med Niclas.

Hej Niclas! När man äter din vinnarpizza förstår man att du vann – den är både god och otroligt vacker! Hur tänkte du när du komponerade den?

”Jag försöker sticka ut, våga lite annorlunda och jobba med säsongsanpassade råvaror. Jag gjorde en pepparrotscremefraische i botten, riven riddarost, bakad torsk som är rimmad och lågbakad. På toppen syrade betor, friterad grönkål och kapris samt en äggkräm smaksatt med brynt smör.”

Niclas LundevallVi har hört att du använder Kungsörnens Kärnvetemjöl till pizzorna här på Restaurang Asplund, hur kommer det sig?

”Det stämmer, jag har provat flera olika mjöl men tycker Kungsörnens mjöl är bäst, det har en jämn och hög kvalité. När vi skulle börja med pizza på restaurangen besökte vi Tony Gerasovski på Pizzeria Fasan i Nyköping. Tony vann Pizza-SM 2011 och rekommenderade Kungsörnens mjöl när han lärde oss att baka pizzor. På den vägen är det.”

Kungsörnen har en slogan: ’Hemligheten sitter i mjölet’, vad tycker du om den?

”Haha, jo men huvudsaken när man ska lära sig baka pizza är att få till en bra deg och där är mjölet jätteviktigt! Så absolut, det är en bra slogan.”

Dela:  
  • GOOH
  • Kungsörnen
  • Axa
  • Nordmills
  • Finn Crisp
  • GoGreen
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng