Pannkakans dag

Pannkakans dag är en rörlig dag och den infaller alltid på tisdagen innan fastan, på den dag som i Sverige kallas Fettisdagen. I år firar vi Pannkakans dag den 13 februari. Historien säger; dagen innan den kristna fastan började såg man till att äta allt gott som man inte skulle få äta under fastetiden. Denna tradition har utvecklats till Pannkakans dag världen över.

Vi tycker att pannkakor är så goda att de kan ätas varje dag. Har du inte bjudit på pannkakor på länge, passa på och gör det nu och fira samtidigt. Vi har färdiga, frysta pannkakor eller plättar och våfflor om man föredrar det. Och självklart har vi mjöl för dig som vill grädda från grunden. Ett klassiskt grundrecept hittar du nedan, fler hittar du på kungsörnen.se.

Våra färdiga pannkakor är lagade på svenska råvaror, utan onödiga tillsatser och med ägg ifrån frigående höns. De lagas och gräddas med omsorg hemma hos oss i Laholm.

Älskade pannkaka!

Här är ett enkelt grundrecept på pannkakor, att äta på klassiskt vis med grädde och sylt, eller varför inte använda säsongens bär eller frukter? Gott är det i alla fall!

Ingredienser 4 portioner Bild pannkakor
4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
½ tsk salt
8 dl mjölk
2 ägg
Smör eller margarin till stekning

Så här tillagar du receptet (20 minuter):
1. Blanda mjöl och salt i en stor skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
2. Vispa i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Låt gärna smeten svälla en stund.
3. Bryn lite matfett i en varm pannkakslagg eller stekpanna. Häll ett tunt lager smet i pannan, ca ¾ dl. Vänd pannkakan när ytan blivit matt och stelnat. Rör om smeten då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten.
4. Servera med ditt favorittillbehör.

Smaklig måltid!

Dela:  
  • Kungsörnen
  • GOOH
  • GoGreen
  • Finn Crisp
  • Axa
  • Nordmills
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng