
Ingredienser:
Mjöl av durumvete*.
*KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifiering: KIWA
Fri från ägg.
Tillagning:
Koka pastan så här för bästa resultat:
1.Koka upp rikligt med vatten, gärna 10 l per kg pasta. Tillsätt 0,25 dl salt per 10 l vatten.
2.Häll pastan i det kokande vattnet. Rör om. Starta koktiden när det börjar koka igen.
3.Koka livligt 7-8 minuter. Rör om då och då.
4.Tillsätt kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet
Tillagning:
Vid kokning av stora mängder pasta och vid varmhållning förkorta
ev koktiden ytterligare. Koka helst i omgångar.
Portionsanvisning
Portioner |
1 |
25 |
100 |
Okokt pasta |
100 g |
2,5 kg |
10 kg |
Vatten |
1 l |
25 l |
100 l |
Salt |
0,5 tsk |
0,6 dl |
2,5 dl |