
Ingredienser:
Mjöl av durumvete*, vetefiber (3%).
*KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifiering: KIWA
Fri från ägg.
Tillagning:
Koka så här, för bästa resultat:
1. Koka upp rikligt med vatten, gärna 10 l per kg pasta. Tillsätt 0,25 dl salt per 10 l vatten.
2. Häll pastan i det kokande vattnet. Rör om. Starta koktiden när det börjar koka/bubbla igen.
3. Koka livligt 7-8 minuter. Rör om då och då.
4. Tillsätt kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet.
Tillagning:
Vid kokning av stora mängder pasta och vid varmhållning förkorta
ev koktiden ytterligare. Koka helst i omgångar.
Portionsanvisning
Portioner |
1 |
25 |
100 |
Okokt pasta |
100 g |
2,5 kg |
10 kg |
Vatten |
1 l |
25 l |
100 l |
Salt |
0,5 tsk |
0,6 dl |
2,5 dl |
TIPS
Varmhållning: Förvara pastan i låga vida bleck.
Servering: Hett vatten eller en blandning av lite olja och hett vatten gör pastan smidig och enkel att servera.