Majs- och sötpotatisbiffar med wokade japanska nudlar

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
30 st majs- och sötpotatisbiff med pumpakärnor - GoGreen
sweet chilisås till servering
färsk koriander till garnering

Grönsaksnudlar:
0,75 kg ägg- eller risnudlar eller kort Linguine Vit fiber - Kungsörnen
5 msk sojasås, japansk
1,5 msk strösocker
1,5 msk risvinäger
1 kg wok & sautégrönsaker - Frigodan
0,5 kg spenat färsk, späda blad eller bok choy
30 g solrosfrön, rostade
matolja till stekning

Tillagning

  1. Värm biffarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    Spola dem kallt.
    Rör samman soja, socker och vinäger tills sockret har smält.
    Stek wok- och sautéblandningen i olja tills grönsakerna är al dente.
    Blanda ner spenat i sojablandningen.
    Lät allt bli varmt.
    Toppa med sesamfrön.

  3. Garnera med koriander och servera chilisås till.

  4. TIPS!
    Rör ner äggröra eller servera stekt ägg till. Då blir pastan krämigare och rätten mer proteinrik.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 2481,74 kJ
Energi (kcal) 592,3 kcal
Fett 14,38 g
Kolhydrater 93,18 g
Protein 19,87 g
Fibrer 5,43 g
Natrium 1,66 mg
Mättade fettsyror 0,16 g
Enkelomättade fettsyror 0,28 g
Fleromättade fettsyror 0,98 g
varav sockerarter 1,96 g
Salt 0 g
Vatten 0,01 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0 µg
Vitamin E 0 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,07 mg
Riboflavin 0,01 mg
Vitamin C 0,09 mg
Niacin 0,14 mg
Mineraler 0
Fosfor 21 mg
Jod 0 µg
Järn 0,38 mg
Kalcium 5,07 mg
Kalium 20,74 mg
Magnesium 10,65 mg
Selen 0,06 µg
Zink 0,15 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Majs- och sötpotatisbiffar med wokade japanska nudlar
  • Fett (21,7 %)
  • Kolhydrater (64,6 %)
  • Protein (13,8 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng