Kycklinglårfilé "España" på krogblandninggrönsaker och saffranskokt matkorn

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
20 st kycklinglårfilé - Lagerbergs
40 g kycklingkrydda med paprika
4 dl skysås
1 dl crema di balsamico - limon
1,3 kg krogblandning - Frigodan
2 msk vitlökspasta
2 msk rosmarin färsk, hackad
0,7 kg matkorn Kurt Weid, kokt i saffransbuljong - Kungsörnen
salt, grovmalet svartpeppar, färsk basilika
olivolja

Tillagning

  1. Marinera kycklinglårfiléerna med kycklingkrydda/paprika och olivolja.
    Smaka av med salt och svartpeppar.
    Bryn dem och stek dem färdiga i ugn.

  2. Blanda under tiden skysåsen med balsamicosirap/limon och koka ihop den en stund.

  3. Tillaga grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
    Smaksätt dem med vitlök och färsk rosmarin

  4. Blanda grönsakerna med det i saffransbuljong kokta matkornet.

  5. Tranchera kycklinglårfiléerna och anrätta dem med grönsakerna och matkornet.

  6. Ringla skysåsen runtom.

  7. Garnera med färsk basilika.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 2400,74 kJ
Energi (kcal) 557,5 kcal
Fett 15,77 g
Kolhydrater 61,09 g
Protein 40,38 g
Fibrer 11,83 g
Natrium 175,13 mg
Mättade fettsyror 0,84 g
Enkelomättade fettsyror 0,68 g
Fleromättade fettsyror 0,91 g
varav sockerarter 0,71 g
Salt 2,52 g
Vatten 43,14 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0 µg
Vitamin E 0,18 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,23 mg
Riboflavin 0,08 mg
Vitamin C 13 mg
Niacin 3,99 mg
Mineraler 0
Fosfor 206,3 mg
Jod 0 µg
Järn 3,75 mg
Kalcium 71,6 mg
Kalium 265,9 mg
Magnesium 47,1 mg
Selen 0,7 µg
Zink 1,19 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Kycklinglårfilé "España" på krogblandninggrönsaker och saffranskokt matkorn
  • Fett (25,3 %)
  • Kolhydrater (45 %)
  • Protein (29,7 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng