Krämig pastasallad med kyckling, spenat och bacon

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
1 kg kycklinglårfilé, strimlad - Majas
300 g bacon, skivad
0,75 kg gemelli Vit fiber Eko - Kungsörnen
1 kg julienneblandning - Frigodan
200 g spenat färsk, späda blad

Dressing:
100 g yoghurt naturell, krämig
200 g majonnäs - Rapsona
1 msk senap, fransk
1 msk citronskal, riven
1 msk citronsaft, färsk
salt, svartpeppar

Tillagning

  1. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
    Stek baconet knaprigt.
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Värm juliennegrönsakerna enligt anvisning på förpackningen.
    Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Arrangera kyckling, spenat och grönsaker på tallrik.
    Toppa med bacon och dressing.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 2931,68 kJ
Energi (kcal) 690,83 kcal
Fett 35,82 g
Kolhydrater 57,11 g
Protein 34,49 g
Fibrer 6,56 g
Natrium 251,01 mg
Mättade fettsyror 5,89 g
Enkelomättade fettsyror 14,36 g
Fleromättade fettsyror 5,87 g
varav sockerarter 3,01 g
Salt 0 g
Vatten 25,91 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0,15 µg
Vitamin E 1,13 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,12 mg
Riboflavin 0,06 mg
Vitamin C 1,95 mg
Niacin 0,87 mg
Mineraler 0
Fosfor 59,93 mg
Jod 0 µg
Järn 0,24 mg
Kalcium 22,51 mg
Kalium 78,54 mg
Magnesium 7,59 mg
Selen 2,89 µg
Zink 0,44 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Krämig pastasallad med kyckling, spenat och bacon
  • Fett (46 %)
  • Kolhydrater (33,7 %)
  • Protein (20,3 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng