Grönsaksslice med pasta, zucchini och krämig morotssås

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
30 st grönsaksslice spicy - GoGreen
0,75 kg pasta mini cellentani - Vit fiber Ekologisk, Kungsörnen
0,8 kg zucchini, strimlad
15 g vitlök, fintärnad
3 g citronskal, riven
75 g solrosfrön
basilika till garnering

Morotssås:
15 g vitlök, fintärnad
0,6 kg morotsbrunoise - Frigodan
3 dl grönsaksbuljong, gjort på fond
3 dl vispgrädde
olivolja

Tillagning

  1. Värm biffarna enligt anvisning på förpackningen.
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Fräs vitlöken till morotssåsen mjuk i lite olja. Tillsätt ¾-delar av brunoisen.
    Häll på buljong och grädde och koka brunoisen mjuk, ca 10 minuter.
    Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
    Lägg i resten av brunoisen och låt den bli varm i såsen.
    Strimla zucchinin tunt och stek den mjuk i olja tillsammans med vitlöken.
    Krydda med salt, peppar och citronskal.
    Blanda med fröna.

  2. Servera pastan med såsen och biffarna.
    Toppa med zucchinin och garnera med basilika.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 2801,6 kJ
Energi (kcal) 677,79 kcal
Fett 25,99 g
Kolhydrater 81,81 g
Protein 20,96 g
Fibrer 8,72 g
Natrium 84,04 mg
Mättade fettsyror 8,42 g
Enkelomättade fettsyror 3,51 g
Fleromättade fettsyror 2,72 g
varav sockerarter 2,55 g
Salt 0 g
Vatten 122,37 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0,08 µg
Vitamin E 0,31 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,26 mg
Riboflavin 0,08 mg
Vitamin C 11,74 mg
Niacin 0,9 mg
Mineraler 0
Fosfor 96,14 mg
Jod 0 µg
Järn 0,93 mg
Kalcium 49,33 mg
Kalium 284,63 mg
Magnesium 47,57 mg
Selen 0,58 µg
Zink 0,72 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Grönsaksslice med pasta, zucchini och krämig morotssås
  • Fett (35,5 %)
  • Kolhydrater (51,3 %)
  • Protein (13,2 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng