Grönsaksslice spicy med glacerade rödbetor, brynt smör och gurkyoghurt

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
30 st grönsaksslice spicy - GoGreen
0,5 kg couscous eller bulgur
nyriven pepparrot, färska örter
Gurkyoghurt:
0,5 kg gurka
0,5 l yoghurt naturell, turkisk
1 msk vitvinsvinäger
2 msk gräslök, finskuren
salt, malen svartpeppar
Varma grönsaker:
1 kg rödbetor, färska
0,7 kg wok & sautégrönsaker - Frigodan
200 g smör
1 msk citronsaft, färsk
1 st citronskal, riven

Tillagning

  1. Skala, dela och kärna ur gurkan till yoghurten. Skär den i halvmånar.
    Blanda yoghurten med vinäger och gräslök och rör ner gurkan. Smaka av med salt och svartpeppar.
    Ställ kallt i väntan på servering.

  2. Koka rödbetorna al dente och skala dem under rinnande vatten.
    Skär dem i klyftor om de är stora och blanda med wok & sautegrönsakerna.
    Smaka av med salt och malen peppar.
    Bryn smöret och smaka av med citronsaft och citronskal.
    Värm grönsaksslicen enligt anvisning på förpackningen.
    Koka couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
    Ånga eller värm grönsakerna.

  3. Arrangera couscous, biffar och grönsaker på tallrikar.
    Häll det brynta smöret över grön-sakerna.
    Garnera med örter och servera med pepparrot och gurkyoghurt.

  4. Skala, dela och kärna ur gurkan till yoghurten. Skär den i halvmånar.
    Blanda yoghurten med vinäger och gräslök och rör ner gurkan. Smaka av med salt och svartpeppar.
    Ställ kallt i väntan på servering.

  5. Koka rödbetorna al dente och skala dem under rinnande vatten.
    Skär dem i klyftor om de är stora och blanda med wok & sautegrönsakerna.

  6. Smaka av med salt och malen peppar
    Bryn smöret och smaka av med citronsaft och citronskal.
    Värm grönsaksslicen enligt anvisning på förpackningen.
    Koka couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
    Ånga eller värm grönsakerna.

  7. Arrangera couscous, biffar och grönsaker på tallrikar.
    Häll det brynta smöret över grön-sakerna.
    Garnera med örter och servera med pepparrot och gurkyoghurt.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 2760,19 kJ
Energi (kcal) 730,5 kcal
Fett 30,73 g
Kolhydrater 86,41 g
Protein 20,25 g
Fibrer 10,24 g
Natrium 104,37 mg
Mättade fettsyror 10,71 g
Enkelomättade fettsyror 3,73 g
Fleromättade fettsyror 0,47 g
varav sockerarter 1,08 g
Salt 0 g
Vatten 59,41 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0,11 µg
Vitamin E 0,37 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,09 mg
Riboflavin 0,06 mg
Vitamin C 7,71 mg
Niacin 1,89 mg
Mineraler 0
Fosfor 104,45 mg
Jod 0 µg
Järn 0,72 mg
Kalcium 27,86 mg
Kalium 162,05 mg
Magnesium 28,26 mg
Selen 0,94 µg
Zink 0,55 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Grönsaksslice spicy med glacerade rödbetor, brynt smör och gurkyoghurt
  • Fett (38,5 %)
  • Kolhydrater (49,8 %)
  • Protein (11,7 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng