Broccolislice ekologisk med gratäng på pastasnäckor, tomat och spenatsauté

Antal portioner

Ingredienser för 10 portioner
1 kg snäckmakaron
1 kg tomat- och spenatsauté - Frigodan
0,8 l creme fraiche
150 g ostcrème
200 g gratängost, riven
salt, malen peppar, rivet citronskal
20 st broccolislice ekologisk - GoGreen
10 st lime klyftor

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen al dente i saltat vatten.

  2. Värm under tiden tomat och spenat sauté på bleck enligt anvisningen på förpackningen.

  3. Blanda pastan med crème fraiche, ostkrämen och grönsakerna.
    Smaka av med salt, peppar och lite rivet citronskal.
    Strö över den rivna osten.
    Gratinera gratängen i ugn vid 180ºC till den fått vacker gyllenbrun färg, ca 15 min.

  4. Värm under tiden broccolislicen enligt anvisningen på förpackningen.

  5. Anrätta slicen med gratängen och garnera med limeklyfta.

Näringsvärden per portion
Näringsämne Mängd Enhet
Energi (kJ) 4091,85 kJ
Energi (kcal) 980,55 kcal
Fett 53,63 g
Kolhydrater 99,14 g
Protein 28,88 g
Fibrer 10,39 g
Natrium 142,9 mg
Mättade fettsyror 21,01 g
Enkelomättade fettsyror 6,92 g
Fleromättade fettsyror 0,64 g
varav sockerarter 5,67 g
Salt 0 g
Vatten 61,12 g
Fettlösliga vitaminer 0
Vitamin D 0,19 µg
Vitamin E 0,63 mg
Vitamin K 0 µg
Vattenlösliga vitaminer 0
Tiamin 0,03 mg
Riboflavin 0,08 mg
Vitamin C 5,15 mg
Niacin 0,59 mg
Mineraler 0
Fosfor 242,3 mg
Jod 0 µg
Järn 0,15 mg
Kalcium 244,15 mg
Kalium 103,3 mg
Magnesium 62,75 mg
Selen 1,23 µg
Zink 0,29 mg
Vitamin A 0 µg
Energifördelning Broccolislice ekologisk med gratäng på pastasnäckor, tomat och spenatsauté
  • Fett (47,7 %)
  • Kolhydrater (40,5 %)
  • Protein (11,8 %)
Dela:  
Skriv ut: Recept
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng