Tävlingsregler 2016

Bakom tävlingen står Kungsörnen och syftet är att inspirera till ännu bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar. Visa era kunskaper och skicka era bästa recept till oss. Kanske är det ni som får tävla mot Sveriges främsta skolkockar. Tävlingen går av stapeln för femte gången och nytt för i år är att finalen sker i de tävlandes egna skolkök. Men första priset är detsamma- en oförglömlig gastronomisk inspirationsresa i Europa

Lagar ni Sveriges bästa skolmat?

Så här enkelt är det att tävla!

  • Bilda ett lag med tre personer från skolrestauranger i samma kommun.
  • Komponera en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa, inklusive tillbehör (bröd, matfett, sallad och dryck som passar till alla rätterna). Rätterna ska totalt innehålla minst två av följande produkter från Kungsörnen: matkorn, valfri Havrepasta, valfritt mjöl, och /eller bönor, ärter eller röda linser från GoGreen. 
  • Ange på recepten vilken ålder recepten är anpassade till. Alla recepten ska vara beräknade till 100 portioner. Stnittkostnaden per måltid får inte överstiga 12 kr inkl. tillbehör och dryck.
  • Fotografera rätterna (minst A5-storlek)
  • Gör en näringsberäkning och en priskalkyl på era tävlingsrätter
  • Kopiera matsedeln från lagledarens skola för veckorna 35-37 2015.
  • Beskriv kortfattat hur lagledarens skolrestaurang jobbar med hållbarhet, ge även exempel på hur arbetet görs. Var beredda på att ni kan komma att få frågor angående detta om ni kommer till final
Fem lag går till final. Om ni är en av finalisterna kommer ni att få tillaga era insända recept praktiskt som ordinarie lunch i er lagledares skolkök inför en jury. Juryn som består av fem personer, kommer att besöka samtliga finalister. Förutom att besöma maten som lagats på plats kommer juryn bl.a. väga in hur de upplever skolmatsalen, hygien i köket samt hur ni arbetar med hållbarhet och svinn.

 

Så här tar ni er till finalen 2016!

  • 15/1 vill vi senast ha ert tävlingsbidrag. En jury väljer ut 5 finalister.
  • 22/1 meddelar juryn vilka fem lag som är i final
  • 25/1-1/3 gästar Kurt Weid finalisterna och coachar dem inför finalen.
  • 2/3-15/4 tävlar de fem finalisterna i respektive lagledares skolkök vid ordinarie lunchtid och betygsätts av en jury.
  • De tre finalister med högst poäng bjuds in till en prisutdelningscermoni den 26/4 då vinnaren meddelas i SkolmatsGastro - SM i skolmat 2016.

Praktiskt

Tävlingsbidragen skickar ni in senast 15/1 2016 via mail till: info@skolmatsgastro.se eller per post till: Lantmännen Cerealia, Att: Foodservice, Box 30192, 104 25 Stockholm, märk kuvertet med SkolmatsGastro. Nedan hittar ni receptmallar som underlättar ert förarbete.

 

Receptmallar

Här hittar du en ansöknings- och receptmall  som underlättar när ni ska skicka in ert bidrag.

Tävlingsreglerna 

Om du vill ha alla reglerna samlade i en pdf eller skriva ut så kan du ladda ner tävlingsreglerna här.

Varmt välkommen med ert tävlingsbidrag!
  • Kungsörnen
  • GoGreen
  • Nordmills
  • Axa
  • Finn Crisp
  • GOOH
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng